Bana Duâ Ediniz, Size Icâbet Edeyim

Bana Duâ Ediniz, Size Icâbet Edeyim
Müslümanların her günkü duâsı, Fâtiha-i şerifedir ki, beş vakit namazın, her rekâtında okunur. Böylece, her gün en az, kırk kere okunur. Fâtiha-i şerife sûresinin meâl-i şerifi şudur: (Bismillâhirrahmânirrahim: Rahmân ve rahim olan Allahü teâlânın ism-i şerifini okuyarak başlıyorum. Hamd ve senânın en üstünü, bütün âlemleri [yaratan, bir nizâm üzere birbirine bağlayan] Allahü teâlâya mahsûstur. Allahü teâlâ, dünyada ve âhırette kullarına çok merhamet edicidir. Kıyâmet gününün mâliki [ve hâkimi] yalnız Odur. Biz, ancak sana ibâdet ederiz [Senden başka ibâdete lâyık ve müstahak olan hiçbir şey yoktur.] Ve ancak senden yardım isteriz. Bizi [Îtikatımızda, fiillerimizde ve sözlerimizde ve ahlâkımızda ifrât ve tefrit arasında orta yol olan] doğru yolda bulundur. [Din-i islâm ve sünnet-i enâm olan sırât-ı müstakimde bizi sâbit eyle.] Bizi kendilerine [fadl ve ihsânın ile] nimet verdiğin kimselerin [Peygamberlerin, Velilerin ve Sıddiklerin] yolunda bulundur. [Hakkı kabul etmeyip] senin gadabına uğrayanların ve sapıkların yolunda bulundurma! [Yâ Rabbi. Âmin: Kabûl buyur Allahım!])
Bundan başka, Kur'an-ı kerimde yüzlerce duâ vardır ki, her biri ve mânaları tefsir kitaplarında uzun yazılıdır.
Kur'an-ı kerimde [Allahü teâlâya duâ edenlere verilecek ecrleri [karşılıkları] ve duâ etmek lâzım olduğunu ve yapılan duâların kabul edileceğini bildiren pek çok] âyet-i kerimeler vardır.
Mümin sûresinin altmışıncı âyetinde meâlen (Bana duâ ediniz, size icâbet edeyim [kabul ederim]) buyurulmuştur.
Bekara sûresinin yüzseksenaltıncı âyetinde meâlen: ([Ey Resûlüm], Kullarım sana benden sorarlarsa, Ben [ilim ve icâbetle] yakınım. Bana duâ ettikleri zaman duâlarına icâbet ederim [kabul ederim]. Benden icâbet istesinler ve bana iman etsinler) buyurulmuştur.

İmândan Güzel Bir Nîmet Yoktur

Vehbi Tülek

Günah Işlemek, Ölümü Unutmanın Alâmetidir

Vehbi Tülek

Ahiret Yolculuğundan Gâfil Olan Zavallıdır!

Vehbi Tülek

İnsanla Hayvan Arasını Ayıran Fark Edeptir!

Vehbi Tülek

Beni Sâlih Duânızdan Unutmayın Efendim

Vehbi Tülek