Ben Hüdâyım, Cümle Eşyaya Kadirim

Ben Hüdâyım, Cümle Eşyaya Kadirim
Ebû Hüreyre "radıyallahü teâlâ anh" rivayet eder. Resûlullah efendimiz "sallallahü aleyhi ve sellem" meâl-i şerifi (Biz nida ettiğimizde, Tûr canibinde sen olmadın) olan, Kasâs sûresinin 46'ncı âyet-i kerimesinin tefsirinde buyurur ki:
Cebrâil aleyhisselâm benim yanıma geldi. Allahü teâlâdan selam getirdi. Dedi ki: Hak celle ve şânühü buyurur ki: Ben Hüdâyım. Cümle eşyaya kadirim. Mûsâ bin İmrân'a Tûr-i Sinâ'da vasıtasız otuz bin kelime söyledim. Mûsâ'ya işittirdiğim otuz bin kelimenin yetmiş kelimesi Mûsâ hakkında ve ümmeti hakkında idi. Yirmidokuzbin dokuzyüzotuz kelimesi, senin ve yârânın Ebû Bekr-i Sıddik, Ömer-ül Fârûk, Osmân-ı Zinnûreyn ve Ali Mürtezâ ve diğer eshâbın ve ümmetinin hakkında idi. Dâvud'a "aleyhisselâm" gönderdiği Zebûr'da ve İsâ'ya "aleyhisselâm" gönderdiği İncil'de Muhammed Mustafâ "sallallahü aleyhi ve sellem" ve Çihâr yâr-i güzinin üstünlüklerini bildirdi.
Allahü teâlâ Kur'ân-ı azim-üş-şânda gelen Alak sûresinin beş ayetini, Muhammed aleyhissalâtü vesselâm hazretlerinin şânı hakkında göndermişdir. Meâl-i şerifi (Her şeyi yaratan Rabbinin ismi ile oku!) olan Alak sûresindeki âyet-i kerime, Resûlullah efendimizin şân-ı şerifleri hakkındadır. Meâl-i şerifi, (İnsanı alakdan [uyuşmuş kandan] yarattı) olan âyet-i kerime Ebû Bekr-i Sıddik'ın "radıyallahü anh" şân-ı şerifleri hakkındadır. Meâl-i şerifi (Oku, Rabbin ekremdir) olan âyet-i kerime; Ömer-ül Fârûk'un "radıyallahü anh" şân-ı şerifleri hakkındadır. Meâl-i şerifi (O kimse ki kalem ile talim etti) olan âyet-i kerime, Osmân bin Affân'ın "radıyallahü anh" şân-ı şerifleri hakkındadır. Meâl-i şerifi (İnsana bilmediğini bildirdi) olan âyet-i kerime, hazret-i Ali bin Ebi Tâlib'in "kerremallahü vecheh" şân-ı şerifleri hakkındadır. Resûlullah efendimize nâzil olan bu sûrenin o beş âyet-i kerimesinden, Onun fadlı ve şerefi anlaşılmalıdır.

İlimleriyle Dalâlete Düşen Kimseler!

Vehbi Tülek

Yaşayan Maşuktur, âşık Bir Ölüdür

Vehbi Tülek

Kalan Günlerinin Kıymetini Bil

Vehbi Tülek

Tamah Eden, Dâimâ Sıkıntı Içinde Yaşar!

Vehbi Tülek

İmândan Güzel Bir Nîmet Yoktur

Vehbi Tülek