Cömert Cennete, Cimri Cehenneme Yakındır!

Cömert Cennete, Cimri Cehenneme Yakındır!
Muâz bin Cebel'in (radıyallahü anh) bildirdiği hadis-i şerifte, Resûlullah (sallallahü aleyhi ve sellem) buyurdu ki: "Cennet ehli dünyâda, Allahü teâlâyı anmadan geçirdikleri bir âna bile üzülürler."
Sehl bin Sa'd anlattı: Resûlullaha birisi geldi. "Ey Allahın Resûlü! Bana öyle bir amel öğret ki, onu yapınca Allahü teâlâ ve insanlar beni sevsin" dedi. Resûlullah buyurdu ki: "Dünyâya rağbet etmezsen (Allahü teâlânın haram kıldıklarından sakınır, şüphelilerden uzak durursan), seni Allahü teâlâ sever. İnsanların elindekilere rağbet etmezsen, o zaman seni insanlar sever."
Ebû Hüreyre'nin (radıyallahü anh) bildirdiği hadis-i şerifte, Resûlullah buyurdu ki: "Kabirleri ziyâret ediniz. Çünkü kabirleri ziyâret ölümü hatırlatır."
Âişe vâlidemizin (radıyallahü anhâ) bildirdiği hadis-i şerifte, Resûlullah: "Allahü teâlânın veli kulu, cömert olarak yaratılmıştır" buyurdu.
Ebû Hüreyre'nin (radıyallahü anh) bildirdiği hadis-i şerifte, Resûlullah buyurdu ki: "Cömert kimse, Allahü teâlâya, insanlara ve Cennete yakındır, Cehennemden uzaktır. Cimri kimse, Allahü teâlâdan, insanlardan ve Cennetten uzak, Cehenneme yakındır. Câhil fakat cömert olan kimse, âbid fakat cimri olan kimseden daha sevimlidir. En büyük hastalık, cimriliktir."
Abdullah bin Ömer'in (radıyallahü anhümâ) bildirdiği hadis-i şerifte, Resûlullah buyurdu: "İki ahlâk vardır ki, Allahü teâlâ bu ikisini sever. Bunlar; cömertlik ve semâhattir (vermesi lâzım ve vâcib olmayan şeyleri seve seve vermektir). Yine iki ahlâk daha vardır ki, Allahü teâlâ onlardan dolayı gazâb eder. Bunlar; kötü ahlâk ile cimriliktir. Allahü teâlâ bir kulu hakkında hayır murâd edince, onu insanların ihtiyâçlarını gidermeye vâsıta yapar."
Âişe vâlidemizin (radıyallahü anhâ) bildirdiği hadis-i şerifte, Resûlullah buyurdu ki: "Misvak, ağzı temizleyici ve Rabbin rızâsını kazanmaya vesiledir."
Ebû Sa'id'in (radıyallahü anh) bildirdiği hadis-i şerifte, Resûlullah buyurdu ki: "İhtiyâçlarınızı, merhamet sahiplerinden isteyiniz."

Kalan Günlerinin Kıymetini Bil

Vehbi Tülek

Tamah Eden, Dâimâ Sıkıntı Içinde Yaşar!

Vehbi Tülek

İmândan Güzel Bir Nîmet Yoktur

Vehbi Tülek

Günah Işlemek, Ölümü Unutmanın Alâmetidir

Vehbi Tülek

Ahiret Yolculuğundan Gâfil Olan Zavallıdır!

Vehbi Tülek