Fâsık Kimsenin Yüzüne Gülme

Fâsık Kimsenin Yüzüne Gülme
"Allahü teâlâ, Tahrim sûresi 6. âyet-i kerimesinde meâlen buyuruyor ki: (Ey imân edenler! Kendilerinizi ve evlerinizde olanları Cehennem ateşinden koruyunuz. O ateşin odunları insanlar ve taşlardır. Orada görevli, sert ve acımasız kızgın melekler vardır. Onlar, Allahın emirlerine isyan etmezler. Ne ile emrolundularsa onu yaparlar.) İşte bu âyet-i kerime, din sahiplerine bildirilen bir emirdir. Allahü teâlâ, bu nasihati kabule bizi muvaffak eylesin. Bu nasihati kabul edene, kendisine her yönüyle yaklaştıracak faziletleri ihsân buyursun."
"Her şeyin bir zekâtı vardır. Aklın zekâtı da uzun uzadıya hüzünlenmek (ve derin düşünmektir). Bu yüzdendir ki, Resûlullahın (sallallahü aleyhi ve sellem) hüznü aralıksız ve kesintisizdi."
"Fâsık (açıktan günah işleyen) kimsenin yüzüne gülen bir kimse, Müslümanlığı tahrip etmek için çabalamıştır."
"Sâlih kimselerin kabirlerini ziyâret, hem ibret almak, hem de bereketlenmek için makbuldür. Hayatlarında olduğu gibi, vefâtlarından sonra da sâlih kimselerin bereketinden istifâde edilmesi mümkündür. Sâlih kimselerin kabirlerinin yanında duâ etmek ve onların şefaatini istemek, âlimlerce de tatbik edilmiştir."
"Kula lâyık olan, amelini sırf Allah için yapmasıdır. Riya; yapılan bir işin, insanlar tarafından medhedilmesini veya o iş sebebiyle, insanlar arasında kendisi için bir mertebe ve bir itibar sahibi olmayı istemektir."
"Arkadaşlarımıza karşı vazifelerimiz şunlardır: Onlara güleryüzlü olmalı, iyilikte bulunmalı, kusurlarını örtmelidir. Onların yaptığı az bir iyiliği çok, bizim onlara yaptığımız iyilikleri ise az görmelidir. Onlara kin beslemekten, hasedden, taşkınlık ve sıkıntı vermekten, kısaca onların hoşlanmayacağı her işten ve hareketten sakınmalıdır."
"Bir kimsenin, nefsinin istek ve arzuları gâlip gelirse, aklı gizli kalır."
"Dürüst olmayan birinden doğruluk bekleme, edepsiz birinden edepli olmasını isteme."
Bir talebesi kendisinden nasihat istedi. Ona; "Doğru söz, doğru ve samimi amel, doğru ve samimi sevgi ve emânete sadâkatten ayrılma" buyurdu.
"Allahü teâlâ, amellerden iyi olanını, iyi olanının da ihlâslı, samimi olanını, samimi olanının da, sâdece sünnete uygun olanını kabul eder."

Ehl-i Sünnet Îtikatını Öğrenmek Farz-ı Ayndır

Vehbi Tülek

Gâfil Olan Mahbûba, Allah’a Kavuşamaz

Vehbi Tülek

Namazını Vaktinde Kıl Ve Dilini Kötü Sözden Koru!

Vehbi Tülek

İnsan Dilini Tutabilirse Bütün Amelleri Iyi Olur

Vehbi Tülek

Sünnetleri Öğrenmek Sünnet Farzları Öğrenmek Ise Farzdır

Vehbi Tülek