Fâtiha Neleri Açmaz Ki

Fâtiha Neleri Açmaz Ki
Ölünün mezardaki hâli, denize düşmüş, boğulmak üzere olup, imdat diye bağıran kimseye benzer. Kur'an-ı kerim, mesela 11 İhlâs ve 1 Fâtiha okunup ruhuna hediye edilirse, ona yardım edilmiş olur.
Üç İhlâs okumak, bir hatim yerine geçer. Peygamber efendimiz (sallallahü aleyhi ve sellem), Hazret-i Âişe validemize, (Yatmadan önce Kur'an-ı kerimi hatmet!) buyurunca, (Ya Resulallah, bu kadar kısa zamanda nasıl hatmederim?) dedi. Peygamberimiz, (Üç İhlâs oku, Kur'anı hatmetmiş olursun) buyurdu.
Bir gün Resulullah efendimiz, Hazret-i Ebu Bekir ve Hazret-i Ali (radıyallahü anhüm) ile sohbet ederken, bir sahabi gelir. Hazret-i Ali'yi (radıyallahü anh) görünce, hemen dışarıya çıkar. Hazret-i Ebu Bekir (radıyallahü anh) merak edip peşinden gider. Ona ulaşıp der ki:
"Ali kardeşimi görünce rengin kaçtı, sonra hemen çıktın. Bunun hikmeti nedir?"
"Ali'ye borcum vardı, ödeyemedim, onu görünce mahcubiyetimden çıkmak zorunda kaldım."
"Ne kadar borcun var?"
"5 bin dinar."
"Fâtiha-i şerifenin yarısını okuyup bana hediye eder misin?" deyince "Peki" der ve yarısını okuyup hediye eder.
Hazret-i Ebu Bekir 2 bin dinar hediye edip buyurur ki: "Şimdi diğer yarısını da okur musun?" O zat da "Peki" der ve diğer yarısını da okuyup hediye eder.
Hazret-i Ebu Bekir 2 bin dinar daha hediye edip der ki: "Bak, bütün param bu. Daha olsaydı onu da verirdim. Ama bilesin ki ben bu işten kârlı çıktım. Bu Fâtiha-i şerifenin kıymetini insanlar bilselerdi, sadece mallarını değil, hayatlarını da verirlerdi." Fâtiha kelimesi, feteha [açmak] kelimesinden geliyor. Fâtiha neleri açmaz ki! Cennetin kapılarını açar, insanın kalbini açar, kazanç kapılarını açar ve daha neler açar neler.
Ölülere hatmi tehlil [yetmiş bin kelime-i tevhid] okumak da çok faydalıdır. Bir kelime-i tevhid terazinin bir kefesine konsa, yedi kat gökler, yedi kat yerler kadar günah da terazinin diğer kefesine konsa, o kelimenin bulunduğu kefe ağır basar. O hâlde kelime-i tevhidin kıymetini bilmeliyiz.

İnsanlardan Bir Sıkıntı Gelirse, Affedin!

Vehbi Tülek

İlimleriyle Dalâlete Düşen Kimseler!

Vehbi Tülek

Yaşayan Maşuktur, âşık Bir Ölüdür

Vehbi Tülek

Kalan Günlerinin Kıymetini Bil

Vehbi Tülek

Tamah Eden, Dâimâ Sıkıntı Içinde Yaşar!

Vehbi Tülek