Nerede Takdîr Edilmişse Orada Ölürsün

Nerede Takdîr Edilmişse Orada Ölürsün
Muhammed bin Sirin'den rivâyet etti. Resûlullah Efendimiz (sallallahü aleyhi ve sellem) "Allahü teâlânın doksandokuz ismi vardır. Kim onları okursa, Cennete girer" buyurdu.
Enes bin Mâlik'ten (radıyallahü anh) rivâyet etti. Resûlullah Efendimiz buyurdular ki: "Ölüm, her Müslüman için keffârettir."
Yine Enes bin Mâlik'ten (radıyallahü anh) rivâyet etti. Ali bin Ebi Tâlib'in radıyallahü anh annesi Fâtıma binti Esed bin Hâşim vefât ettiği zaman, Resûlullah Efendimiz onun yanına girdi. Başının yanına oturdu ve şöyle duâ buyurdu:
"Allahü teâlâ sana rahmet eylesin. Sen, benim annemden sonra annem idin. Kendin aç kalırdın, beni doyururdun. Kendin giymez, bana giydirirdin. En güzel yiyecekleri yemez, bana yedirirdin. Sen bunu sırf Allahü teâlânın rızâsı ve âhiret düşüncesiyle yapardın."
Resûlullah Efendimiz onun üç kerre yıkanmasını emretti. Kâfur bulunan su ile yıkanmasını ve mübârek gömleklerini çıkararak ona kefen yapılmasını emrettiler. Üsâme bin Zeyd. Ebû Eyyüb el-Ensâri, Ömer bin Hattab (radıyallahü anhüm) ve birisinin iki küçük hizmetçisine, kabir kazmalarını emretti. Lahde (kabrin kıble tarafındaki çukur) kadar kazdıklarında, ondan sonrasını Resûlullah Efendimiz kazıp, toprağını da bizzat mübârek elleriyle çıkardılar. Sonra "Hamd, hayy (diri) ve lâyemut (ölmeyen) dirilten ve öldüren Allahü teâlâya mahsûstur. (Allahım!) Nebinin ve önceki peygamberlerin yüzü suyu hürmetine 'annem' Fâtıma binti Esed'i afv ve mağfiret eyle. Ona huccetini (delilini) söyleyebilmesini ihsân eyle, kabrini geniş eyle. Sen merhamet edenlerin en merhametlisisin" buyurarak üzerine dört tekbir getirdi. Namazdan sonra Hazreti Fâtıma binti Esed'i kabre koydular...
Bu mübarek zat, vefat ederken şöyle söyledi: "Ey Âsım! İnsanların çokluğu seni nefsinden, kendin ile alâkadar olmaktan alıkoymasın. Bu kadar çok insan varken, bana ölüm kolay kolay gelmez deyip, aldanmıyasın. Belki ölüm sana onlardan daha önce gelebilir. Yine şunu da düşünme. Ben burada doğdum, burada ölürüm. Ömrümü, memleketimde bitiririm, deme. Çünkü ölümün gizlidir. Nerede takdir edilmişse orada ölürsün. Geçmiş günahlarını yok etmek için, yeni yeni hayırlar, iyilikler yapıp, Allahü teâlâya kulluğunu elinden geldiği kadar yerine getirip, âhirete hazırlanan kimseden daha akıllısını görmedim."

Ehl-i Sünnet Îtikatını Öğrenmek Farz-ı Ayndır

Vehbi Tülek

Gâfil Olan Mahbûba, Allah’a Kavuşamaz

Vehbi Tülek

Namazını Vaktinde Kıl Ve Dilini Kötü Sözden Koru!

Vehbi Tülek

İnsan Dilini Tutabilirse Bütün Amelleri Iyi Olur

Vehbi Tülek

Sünnetleri Öğrenmek Sünnet Farzları Öğrenmek Ise Farzdır

Vehbi Tülek