Şeyh Hâlid Cezerî

Şeyh Hâlid Cezerî

Hâlid Cezeri hazretleri, vefatından kısa bir zaman önce buyurdu ki:

Büyü yapılmış olan kimse, (Mevâhib-i ledünniyye) tercemesi ikinci cildi, yüzseksenyedinci [187] sayfadaki âyet-i kerimeleri ve duâları ve Arabi (Teshil-ül-menâfi') sonundaki (Âyât-i hırz)ı sabâh ve ikindi namâzlarından sonra, yedi gün birer kerre okur ve boynuna asarsa, şifâ bulur. Bir miktâr suya, (Âyet-el-kürsi) ve (İhlâs) ve (Mu'avvizeteyn) okumalı. Büyülenmiş kimse bundan üç yudum içmeli, kalan ile gusül abdesti almalıdır. Şifâ bulur.

(Mekâtib-i şerife)nin doksanaltıncı mektûbunda diyor ki, (Hâcetlere kavuşmak için, iki rek'at nemâz kılıp, sevâbını "Silsile-i aliyye"nin rûhlarına hediyye etmeli, bunların hürmeti için diyerek duâ etmelidir).

Mevlânâ Muhammed Osmân Sâhib "rahmetullahi teâlâ aleyh", (Fevâid-i Osmâniyye) kitâbının yüzüçüncü sayfası sonunda buyuruyor ki:

(Sihir ve cadı, yani büyü âfetlerinden kurtulmak için, üç kerre Salevât-ı şerife okumalı, sonra yedi Fâtiha, yedi Âyet-el-kürsi, yedi Kâfirûn sûresi, yedi İhlâs-ı şerif, yedi Felak ve yedi Nâs sûreleri okuyup kendi üzerine veyâ hasta üzerine üflemelidir. Bunları tekrâr okuyup, büyülenmiş olanın odasına, yatağına, evin her yerine, bağçesine üflemelidir. İnşâallahü teâlâ, büyüden halâs olur. Bütün hastalıklar için de iyidir.

VESÎLE EDEREK...

Tarlaya bereket gelmesi için, mahsûlün uşrunu vermeli, sonra Eshâb-ı Kehf'in (Yemlihâ, Mekselinâ, Mislinâ, Mernûş, Debernûş, Şâzenûş, Kefeştatayyûş) isimleri dört kâğıda yazılıp, ayrı ayrı sarılıp, tarlanın ayak basmayan dört köşesine gömülmelidir.

Sabâh ve yatsı namâzlarından sonra büyük âlimlerin [Silsile-i aliyyenin] ismlerini, sonra Fâtiha-i şerifeyi okuyarak rûhlarına gönderip, onları vesile ederek yapılan duânın kabûl olduğu tecribe edilmişdir.)

Ehl-i Bedrin ismleri ile tevessül, şifâ ve bereket verdiği, Kabâni'nin (Esmâ-i Ehl-i Bedr) kitâbında yazılıdır.

İlimleriyle Dalâlete Düşen Kimseler!

Vehbi Tülek

Yaşayan Maşuktur, âşık Bir Ölüdür

Vehbi Tülek

Kalan Günlerinin Kıymetini Bil

Vehbi Tülek

Tamah Eden, Dâimâ Sıkıntı Içinde Yaşar!

Vehbi Tülek

İmândan Güzel Bir Nîmet Yoktur

Vehbi Tülek