Yâsîn-i Şerîfte Bir Isim Vardır Ki

Yâsîn-i Şerîfte Bir Isim Vardır Ki
"Hâkim, "Müstedrek" adlı eserinde, Ebû Ca'fer Muhammed bin Ali'den şöyle nakletti:
"Kimin kalbinde kasvet varsa, Yâsin-i şerifi za'feranla tabağa yazıp, içsin."
Kuşeyri şöyle anlattı:
"Oğlum çok hastalanmıştı. Rüyâmda Resûl-i ekremi (sallallahü aleyhi ve sellem) gördüm. Bana; 'Neyin var?' buyurunca, oğlumun hastalık durumunu arz ettim. O zaman bana, şifâ âyet-i kerimelerini okumamı tavsiye etti. Ben de şifâ âyetlerini bilmediğimi arz ettim. Sonra uyandım. Bir hatm-i şerif okudum. Şifâ âyetlerine geldikçe onları topladım. Onlar Kur'ân-ı kerimin altı sûresinde bulunuyordu. Onları bir kaba yazdım. Oğluma içirdiğim zaman, oğlumun hiçbir şey olmamış gibi ayağa kalktığını gördüm."
İhyâ-i ulûmiddin kitabında İmâm-ı Gazâli hazretleri şöyle bildirdi:
"Cum'a namazından sonra, kim (Allahümme! Yâ Bâniyyü, yâ Hamidü, yâ Mübdiü, yâ Muid, yâ Vedûd egnini bi halâlike an harâmike ve bi tâatike an ma'siyyetike ve bi fadlike ammen sivâke) der ve buna da devam ederse, Allahü teâlâ onu başkasına muhtaç etmez. Onu, ummadığı yerden rızıklandırır."
Ka'b-ül-Ahbâr (radıyallahü anh) buyurdu ki:
"Kim cuma gününde bulunur, iki ayrı şeyi sadaka olarak verir, sonra rükû'una ve huşû'una tam olarak riâyet ederek iki rekat namaz kılar ve sonra (Allahümme inni es'elüke bismike Bismillâhirrahmânirrahim ve bismike ellezi lâ ilahe illâhû el-Hayyül Kayyûm lâ te'huzühü sinetün velâ nevm) diye duâ eder ve Allahü teâlâdan bir şey isterse, Allahü teâlâ o isteğini ona verir."
Hâkim Nişâbûri'nin "Müstedrek" adlı eserinde, Ebû Ca'fer'den rivâyet ettiği hadis-i şerifte, Resûlullah efendimiz şöyle buyurmaktadır:
"Her şeyin bir kalbi vardır. Kur'ân-ı kerimin de kalbi Yâsin-i şeriftir."
Sehl bin Abdullah Tüsteri şöyle anlatır: "Birisi İbrâhim Edhem'e gelerek Yâsin-i şerif hakkında ne dediğini sordu, İbrâhim Edhem ona; 'Yâsin-i şerifte bir isim vardır ki, kim onu bilir ve o isimle Allahü teâlâya duâ ederse, o kimsenin duâsı kabul olur' dedi.
Yine İsm-i a'zamın; "Allah tarafından (melekler vasıtasıyla) bir söz olarak onlara selâm vardır" meâlindeki Yasin sûresi ellisekizinci âyet-i kerimesi ve Âyet-el-kürsi'nin tamâmı olduğu da bildirilmiştir.

Yaşayan Maşuktur, âşık Bir Ölüdür

Vehbi Tülek

Kalan Günlerinin Kıymetini Bil

Vehbi Tülek

Tamah Eden, Dâimâ Sıkıntı Içinde Yaşar!

Vehbi Tülek

İmândan Güzel Bir Nîmet Yoktur

Vehbi Tülek

Günah Işlemek, Ölümü Unutmanın Alâmetidir

Vehbi Tülek