Hüseyin Hilmi Işık

(Rahmetullahi Aleyh)

Türkiye Gazetesi

e-Gazete (Bugün)

Türkiye Gazetesi

Bizim Sayfa (Bugün)

Toplam Ziyaretçi

16.718.415

Huzur Pınarı

Caliyet-ül Ekdar

Dinimiz İslam

Silsile-i Aliyye Büyükleri

Allah Adamlarının Anıldığı Yere Rahmet-i Ilâhî Yağar

İmâm-ı Yâfiî hazretleri Şâfiî mezhebi fıkıh âlimlerinden ve evliyâdandır. 1298 (H.698) senesinde Yemen’in Aden şehrinde doğdu, 1367 (H.768)'de Mekke'de vefât etti. Yemen'de ilk tahsilinden sonra Mekke-i mükerremeye gitti. Şeyh Ali et-Tavâşî ile görüşüp ilimde ve tasavvufta yüksek derece sâhibi oldu. Tarîkat silsilesi birkaç koldan Abdülkâdir-i Geylânî hazretlerine ulaşır. Mekke-i mükerremeye yerleşip evlendi ve başka âlimlerin derslerini dinledi...

Vehbi Tülek

Vehbi Tülek

1001 Osmanlı Hikayesi

Tüm Yazılar

62 - İşte Gerçek Bir Gelin Alayi

Kanuni Sultan Süleyman vefat etmiş, onun yerine Sultan II. Selim tahta çıkmıştı. Onun hükümdar oluşunu kutlamak için, dünyanın her tarafından elçi heyetleri geldi. Bu arada İran'dan da kalabalık bir heyet geldi. Eskiden beri gösterişe ve olduğundan fazla görünmeye meraklı olan İranlılar, bu sefer 700 kişi ve 1700 yüklü hayvan ile gelmişlerdi. Padişaha bir çok hediyeler getiren bu heyetin başında Şahkulu Sultan Han adında çok nüktedan bir adam bulunuyordu. Sultan Selim, onu ağırlayacak olan kimsenin de ondan aşağı kalır birisi olmamasına dikkat edilmesini istedi ve Şemsi Paşa'yı bu işe memur ettiler. Bundan başka, bu kadar şatafatlı bir heyete karşı Osmanlı devletinin büyüklüğünü ve kudretini de göstermek istiyordu. Onun için büyük bir askeri kıta, elçi heyetini Edirne'ye girerken karşıladı.

Vehbi Tülek

Derya Üzre Cami

Vehbi Tülek

Kayip Saat

Vehbi Tülek

Doğum

Vehbi Tülek

Abdülhamid Han'ın uzun yıllar mâbeyn kâtipliğini yapmış Tahsin Paşa, hâtıralarında anlatıyor: -Bir akşamdı. Mabeynde nöbetçi olarak ben kalmıştım.Gelen mektup, telgraf, rapor ve tezkerelerin listesini tertipleyip huzura çıkmak üzereyken bir telgraf geldi. İstanbul'da Laleli postanesi memurlarından birinin Yıldız'a çektiği bu telgrafta, karısının o gece doğum yapacağı, doğumun çok zor olacağına dair doktorlar tarafından dikkat işareti verildiği, elinde hiçbir vasıta bulunmadığı ve Merhamet-i Şâhâneye sığındığını bildiriyordu. Bu telgrafa kıymet vermedim ve onu listeye almadım.

Mohaç Meydan MuhÂrebesi

Vehbi Tülek

Osmanli'nin Hatirasina

Vehbi Tülek

Osmanlilarin İndonezya Müslümanlarina Yardimi

Vehbi Tülek

Doğru Yoldan Ayrilmamak

Vehbi Tülek

Sultan I. Ahmed Ve Hediyesi

Vehbi Tülek

Düşman Asfalt Yollardan Mi Geldi

Vehbi Tülek

Osmanli Devleti Ve Endülüs

Vehbi Tülek

Yolumuzu Aydınlatanlar

TÜM YAZILAR

Yapılan Ibadetin Tadı Ihlâs Iledir

İbrâhîm bin Müvelled hazretleri evliyânın büyüklerinden olup hadîs âlimlerindendir. Suriye’nin Rakka şehrinde doğdu. Evliyâlık yoluna âit meselelerde, kendi zamanında yaşayan âlimlerin en üstünlerinden olup, fıkıh ve diğer ilimlerde de âlim idi. Cüneyd-i Bağdadî ve başka zatlardan ilim öğrendi. 342 (m. 953)’de vefât etti. Çok kerametleri görüldü.

Vehbi Tülek

Vehbi Tülek

Onlar, Ne Isrâf Ne De Cimrilik Ederler!

Vehbi Tülek

Mecdüddin İbnü'l-Esir Cezeri hazretleri tefsir ve hadis âlimidir. 544'te (m. 1149) Cizre'de doğdu. İlk tahsilini Ciz­re'de yaptı. Sonra Musul'a giderek büyük âlimlerden tefsir ve hadis ilmi tahsil etti. Burada çok talebe yetiştirdi. 606 (m. 1210)'de Musul'da vefat etti.
Bu mübarek zat, bir dersinde buyurdu ki:

Hediyeleşirseniz Birbirinizi Seversiniz

Vehbi Tülek

sen Dünya Ve âhiret Sultanısın

Vehbi Tülek

Büyük veli Aziz Mahmûd Hüdâyi hazretleri bir gün Sultan Ahmed Hanı ziyârete gitmişti. Pâdişâh; "Efendim! Seyyid Abdülkâdir-i Geylâni hazretlerinin, kıyâmet günü talebelerine ve pekçok günahkâr mümine şefâat edeceği hakkında rivâyetler var. Bu rivâyetlerin doğruluğu hakkında ne buyurursunuz?" diye suâl eyledi.

Evliyânın Kalbi, Ilâhî Nûrların Kaynağıdır!

Vehbi Tülek

Onlara, Allah'ın Sevgisi Içirilmiştir

Vehbi Tülek

Allah'tan Yardım Istemeyen Kimse, Nefsine Mağlup Olur!

Vehbi Tülek

Hâlid Zibârî

Vehbi Tülek

Çanakkale Geçilmez... Cevat Paşanın Rüyası

Vehbi Tülek

Çocukları Ihtiyârlara Çeviren Dehşetli Gün

Vehbi Tülek

Dini Hikayeler

TÜM YAZILAR
Kul Hakkı

Kul Hakkı

Bâyezid-i Bistâmi yağmurlu bir havada Cumâ namazına gitmek için evinden çıktı. Sağnak hâlde yağan yağmur, yolu çamur hâline getirmişti. Yağmur bitinceye kadar bir evin ihâta duvarına dayandı. Çamurlu ayakkabılarını duvarın taşlarına sürerek temizledi. Yağmur yavaşlayınca câmiye doğru yürüdü. Bu sırada aklına bir mecûsinin duvarını kirlettiği geldi ve üzülerek;

Vehbi Tülek

Vehbi Tülek

"kılıcını Değil Kınını Öpmüşlerdir!"

Vehbi Tülek

Iv. Mehmed Han Ve Ahmed CÂhidî Efendi

Vehbi Tülek

Bu Gece Yolcu Olsa Gerektir

Tüccarin Rüyasi

Allah'ın Takdirine Kulun Aklı Ermez

Sizin Rizkinizdan Kesilmiş

Namazini Ben Kildirayim

Hakikati Görmek

Dördüncü Murad Han Ve Ankaravi İsmail Efendi

Vehbi Tülek

Allah'ın Emaneti

Vehbi Tülek

Sizin Rizkinizdan Kesilmiş

Vehbi Tülek

Kaldıramayacağın Bir Yükün Altına Girme

Vehbi Tülek

Keramete İnanmayan Âlim

Vehbi Tülek

Kul Hakkı

Vehbi Tülek